Aamupäiväkerhojen tarve selvitettävä

Julkaistu:

Kaarinan kaupungin tavoitteena on olla asiakaslähtöinen, palvelutarpeeseen vastaava sekä lapset huomioiva kaupunki.

Kaupungin kasvaessa Kaarinan tulee enenevissä määrin huomioida lapsiperheiden tarpeet ja jatkossa olisikin syytä pohtia lapsiasianvaikutusta päätöksenteossa.

Aina näin ei ole tehty. Esimerkiksi vuonna 2016 Kaarinan kaupunki on lakkauttanut aamupäiväkerhotoiminnan. Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kaarinan kaupunki selvittää aamupäiväkerhotoiminnan tarpeen, järjestämismahdollisuudet ja kustannusvaikutukset siten, että Kaarinassa aloitettaisiin aamupäiväkerhotoiminta viimeistään lukuvuoden 2022 alussa.

Palvelu on monelle lapsiperheelle todella tärkeä ja vahvistaa lapsien turvallisuuden tunnetta koulutaipaleen alussa, sillä monella, varsinkaan yhden huoltajan taloudella, ei ole mahdollisuutta saattaa pieniä oppilaita kouluun. Allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että valmistelussa huomioidaan kustannusmuutosta laskiessa soviteltu päiväraha, jota moni osa-aikainen ohjaaja saa.

Vastauksesta tulee myös ilmetä miten koulujen aloitusajankohtaa rytmitellään tällä hetkellä alkuopetuksen oppilaiden osalta sekä minkälainen vaikutus koulujen alkuun AP-toiminnalla olisi, jos se Kaarinan kaupungissa aloitetaan lukuvuodesta 2022 alkaen.

Valtuustoaloite Kaarinan kaupunginvaltuustossa 16.10.21

Ville Kouki ja muut kokoomusvaltuutetut Kaarinassa

Lisää julkaisuja

13.4.2022

Piikkiön rautatieasemapuisto kuntoon

Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.4.2022 Piikkiöön perustettiin vuonna 1899 rautatieasema, jonka yhteyteen noin 20 vuotta myöhemmin rakennettiin rautatieasemapuisto Piikkiön

31.3.2022

Hyvinvointi-ilta

Kaarinan Kokoomusyhdistykset pitivät yhteisen kevätkokousillan 31.3.2022 Kotimäen koululla. Pykälien jälkeen alkoi hyvinvointi-ilta, jossa kuulimme tuoreet kuulumiset aluevaltuutetuilta. Aluehallituksen pj. Sanna

21.12.2021

Seudullista yhteistyötä tarvitaan varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa

Turun seutu virittelee Tampereen viitoittamalla tiellä seutuyhteistyötä. Liikennepolitiikassa, maankäytössä ja erilaisten kärkihankkeiden edistämisessä on helppo kuvitella nykyistä tiiviimpää tekemistä. Myös